POŘÁDNÁ ZIMA V ARBOEKU

Publikováno: 15.02.2021xxx


Po několika mírných zimách, které spíše připomínaly zimu v zemích na jih od Alp,  přišla pravá středoevropská zima. V Arboeku jsme i na tyto zimy připraveni. Každoročně zazimováváme rostliny tak, aby zimu přečkaly nepoškozené. Letos nám v Obříství výrazně pomáhá solidní sněhová pokrývka. Sníh je perfektní izolant. Z našich měření nám vychází, že 1 cm sněhu zvýší teplotu pod sněhem o více než 1 stupen celsia :). To je pro rostliny určitě super, navíc sníh je pro rostliny ve volné půdě ideální zdroj vláhy.  

Jenže pořádná zima se sněhem má i své stinné stránky. Když je všechno pod snehěm nedá se expedovat. Bude to tedy znamenat trochu zbržděný start jarní expediční sezony.  Ale naše expediční týmy jsou připraveny udělat maximum pro zdárné vyexpedování všech napěstovaných rostlin.  Sníh nemáme u nás poprvé. 

Fotografie


Odebrat fotografie

Odebrat všechny fotografie? Fotografie nebudou smazány z vaší knihovny.

Odebrat soubory

Odebrat všechny soubory? Soubory nebudou smazány z vaší knihovny.

Ceník

Vážení kolegové,
vzhledem k rychle měnící se zásobě rostlin v našich školkách, a značné nestabilitě cen rostlin na evropském trhu, doporučujeme vám požadovaný sortiment poptat u našich obchodníků. Děkujeme.